Bouchard satte stopp för Sjarapova

Maria Sjarapova är ett hett namn i tennisvärlden efter att hon återvänt efter sin dopningsavstängning. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO /Thomas Kienzle

Efter att ha nått semifinal i sin WTA-comeback i Stuttgart tog det slut tidigt för Maria Sjarapova på gruset i Madrid.

Eugenie Bouchard slog ut ryskan i den andra omgången med 2–1 i set.

– Jag var inspirerad, det var många spelare som kontaktat mig och önskat mig lycka till, säger Bouchard.

– Det har varit spelare jag normalt inte pratar med och jag har fått sms från personer inom tennisvärlden som hejat på mig. Jag ville vinna för min egen skull, men också för alla dessa människor, säger hon till BBC efter matchen.

Bouchard, rankad 60, är en av Sjarapovas tuffaste kritiker. Kanadensiskan har öppet kallat den tidigare världsettan för fuskare och sagt att hon borde ha stängts av på livstid.

Efter två timmar och 51 minuter, och setsiffrorna 7–5, 2–6, 6–4, skadade de båda hand kort framme vid nätet.

– Hon sade "bra spelat". Och jag tycker att hon spelade bra i sin så kallade comeback, om du vill kalla det för det, säger Bouchard.

Maria Sjarapova testade positivt för meldonium i samband med Australian Open 2016, och har nyligen kommit tillbaka från en 15 månader lång dopningsavstängning.

– I dag var inte min dag. Jag är naturligtvis besviken, och det kommer att få mig att spela bättre och vinna fler turneringar och fler grand slams, säger hon.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03