Bottas vill ha besked i augusti

Valtteri Bottas och stallchefen Toto Wolff. Bild: Andrej Isakovic/Lehtikuva

I ett par år har framtiden för Valtteri Bottas i i formel 1 varit osäker. Han har fått vänta länge på besked de senaste åren. Samma lär upprepas i år även om Bottas hoppas på tidigare besked.

Det har slitit på nerverna och finländren vill försöka slippa hamna i samma oroliga situation igen. Nu vill den finska föraren ha ett snabbt besked och satt en första deadline. Han skulle helst vilja ha besked innan sommaruppehållet i augusti.

Bottas vet han måste prestera toppresultat för han är inte den ende som vill köra för världsmästarteamet. Den tuffaste konkurrenten är utan tvekan George Russell, Williamsförare för tillfället men med Mercedes i blodet.

Trots att säsongen bara är tre lopp gammal har det redan börjar röra sig på förarmarknaden. McLaren tog det säkra och skrev ett nytt kontrakt, som gäller i flera år, med Lando Norris.

-Ju snabbare man får ett besked dessto bättre är det. Om det drar ut på tiden kan det också bli något som man tänker på hela tiden vilket kan påverka ditt fokus negativt, förklarar Bottas.

– Men jag fokuserar på att vinna så mycket som möjligt.

1. Lewis Hamilton, Mercedes, 94

2. Max Verstappen, Red Bull, 80

3. Valtteri Bottas, Mercedes, 47

4. Lando Norris, McLaren, 41

5. Charles Leclerc, Ferrari, 40

6. Sergio Perez, Red Bull, 32.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning