Bottas tvåa, Räikkönen trea i Silverstone - Hamilton vann hemma-GP

Valtteri Bottas stod för ett kanonlopp och steg från nionde startrutan till att vara andra i mål. Bild: Andrej Isakovic / AFP / Lehtikuva

Mercedesföraren Valtteri Bottas har kommit tvåa och Ferraris Kimi Räikkönen trea i Storbritanniens GP i formel 1. Bottas stallkamrat, britten Lewis Hamilton vann sitt hemmarace.

Lewis Hamilton stod för en felfri insats och tog en trygg seger på Silverstone. Den kom att bli hans fjärde på raken i Storbritanniens GP.

– Jag är otroligt stolt över att se alla dessa brittiska flaggor i publiken. Tack för allt stöd och fantastiskt jobb av teamet, säger Hamilton efter den segerrika hemmatävlingen i C Mores sändning.

Stallkamratem Bottas gjorde ett fint lopp: finländaren startade från nionde rutan men steg stabilt mot täten.

– Jag är mycket glad över resultatet. Det var definitivt inte ett lätt lopp, då det fanns en hel del bilar att passera. I slutet hade vi bra tur i och med Räikkönens söndriga däck, säger Bottas.

Räikkönen såg länge ut att ta andraplatsen men fick punktering mot slutet och tvingades göra ett extra depåstopp. Även hans stallkamrat Sebastian Vettel drabbades av punktering alldeles i slutet av tävlingen och fick nöja sig med en sjundeplats. Vettels VM-ledning jämfört med tvåan Hamilton krympte således till blott en poäng. Bottas är trea totalt, 23 poäng efter Vettel. 

– De (Mercedesförarna) var helt enkelt aningen snabbare i dag. Slutet var en oturssituation, då främre vänstra däcket gick sönder av någon anledning. Som tur var kunde jag återvända till banan fort. jag är inte glad men det är bättre än ingenting, kommenterar Räikkönen besviket.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03