Bottas startar från första rutan

Valtteri Bottas stod för en kanoninsats i tidskvalet. Bild: Lehtikuva/Alexander Nemenov

Valtteri Bottas var snabbast av alla i tidskörningen i Baku och därmed startar finländaren längst fram i söndagens GP.

– Jag är verkligen lycklig. Att lyckas på det sista varvet känns verkligt bra. Stallet gjorde ett kanonjobb. Det här gäller så små marginaler att allt måste stämma, säger Bottas som var snabbast i tidskörningen för andra tävlingen i följd.

Stallkompisen Lewis Hamilton var 0,06 sekunder långsammare, Sebastian Vettel tre tiondelar av en sekund efter Bottas.

– Ferrari verkade väldigt snabba här och med tanke på det är resultatet en fullträff för oss. Jag är nöjd med min startplats, säger Hamilton.

Ferrari var favorittippat inför tidskvalet men då det gällde stämde det inte fullt ut för den italienska jätten.

- Mercedes var lite snabbare än vi. Banan blev kall och vi hade problem att hitta rätt balans. Vi var ute efter mera, säger Vettel.

1) Valtteri Bottas Mercedes 1.40,495

2) Lewis Hamilton Mercedes 1.40,554

3) Sebastian Vettel Ferrari 1.40,797

4) Max Verstappet Red Bull 1.41,069, 5) Sergio Perez SportPes 1.41,593, 6) Daniil Kvyat Toro Rosso 1.41,681...9) Kimi Räikkönen Alfa Romeo 1.43,068.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning