Bottas snabbast och förlänger kontraktet

Bild: Lehtikuva/Vladimir Simicek

Äntligen.Enligt Mercedes motorsportschef Niki Lauda kommer Valtteri Bottas, även om kontraktet inte är underskrivet än, att även nästa år köra för det tyska teamet.

-Jag garanterar att Valtteri och Lewis är med 2019 också, säger han i en intervju i den österrikiska tv kanalen ORF.

- Och vi förde aldrig en diskussion med Daniel Ricciardo.

För ett år sedan startade Valtteri Bottas Österrikes GP från första rutan och vann. Finländaren gjorde då en så perfekt start att domarna var tvungna att kolla extra noga om det var tjuvstart eller inte.

I kvalet slog Bottas stallkamraten Lewis Hamilton, som står i andra rutan, med 0.019 sekunder.

- Hela helgen har varit bra för mig, säger Bottas.

- Att vi har fått en märkbar uppdatering var en stor hjälp och jag lyckades få ihop ett mer eller mindre perfekt varv. Jag kunde plocka ut max ur både mig själv och bilen.

I Frankrike för en vecka sedan körde Sebasgtian Vettel på Bottas och tongångarna var tuffa efteråt. På presskonferensen i Österrike satt de två bredvid varandra och pratade och log som om inget hade hänt för sex dagar sedan. Ett par andra förare är fortfarande arga på varandra. De två fransmännen Pierre Gasly och Esteban Ocon krockade i första kurvan och det blev en mycket häftig ordväxling efteråt om vem som var den skyldige. Del två på gång på söndag?

Formel 1

Spielberg, Österrike:

1) Valtteri Bottas, Finland, Mercedes, 1.03,130, 2) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, 1.03,149, 3) Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, 1.03,464, 4) Kimi Räikkönen, Finland, Ferrari, 1.03,660, 5) Max Verstappen, Nederländerna, Red Bull, 1.03,840, 6) Romain Grosjean, Frankrike, Haas, 1.03,892, 7) Daniel Ricciardo, Australien, Red Bull, 1.03,996, 8) Kevin Magnussen, Danmark, Haas, 1.04,051, 9) Carlos Sainz, Spanien, Renault, 1.04,725, 10) Nico Hülkenberg, Tyskland, Renault, 1.05,019.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22