Bottas kör för nytt kontrakt – sugen på VM-titeln

Valtteri Bottas hoppas han har mera tur under resten av säsongen. Bild: Lehtikuva/Lluis Gene

- Jag vill vinna VM-titeln, säger Valtteri Bottas med skärpa i rösten.

En stor skillnad är det mellan Valtteri årgång 2017 och 2018. Och det märks framförallt i kvalet. Gapet mellan Lewis Hamilton och Valtteri är inte lika längre så stort och man får bara hoppas att han inte tappar formen innan sommaruppehållet.

- Klart att tanken på VM-titeln finns i bakhuvudet men först och främst koncentrerar jag mig på ett lopp i taget.

Mercedes har tonat ner sina chanser för det klassiska Monacos GP. Medvetet eller bara ett spel för att invagga Ferrari i falsk säkerhet?

-Vi vet att den här banan inte passar oss, säger Bottas

Trots motgången i Baku är den finländska föraren nöjd med hur det har gått den här säsongen. Han är mycket jämnare och med resultaten vill han visa att han absolut inte finner sig i att vara nr 2 hos Mercedes efter Lewis Hamilton. Även om Bottas inte vunnit en tävling än har det blivit tre andra platser. Efter loppet i Barcelona säger han att han var närmare segern än de vad man kunde tro fast att han var drygt 20 sekunder efter Hamilton i mål.

-Hade jag varit lite snabbare i kvalet hade det kanske blivit ett helt annat resultat. Det såg ut som om maktförhållandet var tydligare än vad det egentligen var och det hade med flera olika faktorer att göra, säger han.

- Innan säsongen började hade jag satt upp vissa mål och jag tycker att jag nått dem och kunde fortsätta på det sätt som jag avslutade förra säsongen. Har inte varit för långsam en enda gång i år. Det hände ju ett par gånger i fjol. Så jag har lärt mig mycket och fortsätter att utvecklas.

Valtteri är trea i VM-tabellen, som leds av Lewis Hamilton med 95 poäng. Sebastian Vettel har 78 och Bottas 58. Hade Bottas vunnit i Baku hade det sett lite annorlunda ut.

- Vi har bara kört fem lopp och jag hoppas av jag har haft min del av otur för den här säsongen. Jag är nöjd och vet att jag kan vinna lopp och att jag är tillräckligt snabb för det.

Vad som i första hand är ännu viktigare är att Bottas kör för ett nytt kontrakt. Han har själv agt att han föredrar en tvåårig förlängning.

- Jag vill stanna hos Mercedes och jag hoppas länge. Men just nu har jag ingen brådska och än har vi inte börjat prata på allvar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning