Bottas kom igen efter kraschen – Hamilton fick inte fira VM-titeln i Mexiko

Lewis Hamilton är nu nära, mycket nära, ännu en VM-titel i formel 1. Bild: Eduardo Verdugo/Lehtikuva-AFP

Lewis Hamilton måste vänta åtminstone en vecka till innan han kan fira sin sjätte VM-titel i formel 1. Britten vann loppet i Mexiko, men inte med tillräckligt stor marginal till stallkamraten, finländaren Valtteri Bottas, som blev trea.

Mercedesförararen Lewis Hamilton har i praktiken säkrat ännu en VM-titel i bilsportens kungaklass, men i teorin skjuts avgörandet upp. Marginalen till Valtteri Bottas, på andra platsen i sammandraget, är nu 74 poäng. Maxpoängen att vinna i de fyra sista loppen är 78 poäng.

Hamilton stod på tredje startplats, men vann loppet i Mexiko, 1,7 sekunder före Sebastian Vettel, Ferrari. Bottas slutade trea.

Segertaktiken för Hamilton blev att spara på däcken och bara gå i depå en enda gång och det ganska tidigt i loppet. När sedan konkurrenterna gjorde stora misstag kunde Hamilton lugnt kontrollera den sista delen av loppet från täten.

– Jag hade ganska mycket skador på min bil, så det var ganska jobbigt, men jag tog mig samman och bara körde, säger Hamilton i Viaplays tv-sändning.

Red Bulls Max Verstappen kom efter i starten sedan han varit utanför banan och slutade sexa, medan Ferraris Charles Leclerc tappade för mycket tid i samband med ett depåstopp, för att kunna komma ikapp de snabba Mercedesbildarna och blev fyra.

Nästa lopp körs om en vecka, i Austin, USA.

Lewis Hamilton är nu nära, mycket nära, ännu en VM-titel i formel 1. Bild: Eduardo Verdugo/Lehtikuva-AFP

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning