Bottas kom igen efter kraschen – Hamilton fick inte fira VM-titeln i Mexiko

Lewis Hamilton är nu nära, mycket nära, ännu en VM-titel i formel 1. Bild: Eduardo Verdugo/Lehtikuva-AFP

Lewis Hamilton måste vänta åtminstone en vecka till innan han kan fira sin sjätte VM-titel i formel 1. Britten vann loppet i Mexiko, men inte med tillräckligt stor marginal till stallkamraten, finländaren Valtteri Bottas, som blev trea.

Mercedesförararen Lewis Hamilton har i praktiken säkrat ännu en VM-titel i bilsportens kungaklass, men i teorin skjuts avgörandet upp. Marginalen till Valtteri Bottas, på andra platsen i sammandraget, är nu 74 poäng. Maxpoängen att vinna i de fyra sista loppen är 78 poäng.

Hamilton stod på tredje startplats, men vann loppet i Mexiko, 1,7 sekunder före Sebastian Vettel, Ferrari. Bottas slutade trea.

Segertaktiken för Hamilton blev att spara på däcken och bara gå i depå en enda gång och det ganska tidigt i loppet. När sedan konkurrenterna gjorde stora misstag kunde Hamilton lugnt kontrollera den sista delen av loppet från täten.

– Jag hade ganska mycket skador på min bil, så det var ganska jobbigt, men jag tog mig samman och bara körde, säger Hamilton i Viaplays tv-sändning.

Red Bulls Max Verstappen kom efter i starten sedan han varit utanför banan och slutade sexa, medan Ferraris Charles Leclerc tappade för mycket tid i samband med ett depåstopp, för att kunna komma ikapp de snabba Mercedesbildarna och blev fyra.

Nästa lopp körs om en vecka, i Austin, USA.

Lewis Hamilton är nu nära, mycket nära, ännu en VM-titel i formel 1. Bild: Eduardo Verdugo/Lehtikuva-AFP

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning