Bottas: jag kan slå Hamilton

Valtteri Bottas tror han har lärt sig en hel del under säsongen. Bild: Lehtikuva/Clive Rose

I de senaste loppen har det inte gått så bra som Valtteri Bottas hoppats. Hans styrka är dock att han erkänner det för sig själv och inte kommer med en massa undanflykter.

Och nu kommer den finska sisun fram.

- Jag är inte nöjd med de två vinsterna. Jag vill ha fler.

- Självklart hade jag velat vara med i kampen om titeln men i de sista loppen har det gått lite snett. Så i stället ser det ut som om jag kommer att kämpa om andra platsen istället.

Bottas har faktiskt vissa chanser för han har bara 13 poäng mindre än Sebastian Vettel och det är 100 poäng att köra om i de fyra sista loppen den här säsongen.

Fram till VM-ledaren och stallkamraten Lewis Hamilton är det 72 poäng och det vet finländaren att det kan han inte köra in.

– Jag kan ändå slå honom för jag tror på mig själv. Och jag tror också att jag har lärt mig en hel del i de loppen där jag inte kunde följa honom.

Bottas har bara positiva minnen från Circuit of the Americas i Austin. Det var nämligen här som han fick sina första poäng i formel 1 2013.

-Jag gillar den här banan och den är skoj att köra. Men också haft otur. För två år sedan bröts en hjulupphängning och förra året krockade jag.

-Så den här gången hoppas jag att det går betydligt bättre.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning