Boston vände och vann mot Philadelphia

Bostons David Pastrnaks tre mål såg till att laget tog sig till förlängning. Bild: Bruce Bennett/Lehtikuva-AFP

David Pastrnak såg med karriärens nionde hattrick till att Boston tog matchen mot Philadelphia till förlängning. Där spelade han fram det avgörande målet.

Det var verkligen den 24-årige tjeckens kväll när Boston besökte Philadelpia i NHL-ishockeyn. Matchen var bara tolv sekunder gammal när han satte det första målet.

Pastrnak fick pucken på högersidan vid mittlinjen, trollade bort en försvarare och gav Boston en 1–0-ledning.

Det blev ett bryskt uppvaknande för Philadelphia, som kvicknade till och tog kommandot. Halvvägs in i den tredje perioden hade hemmalaget ledningen med 3–1, då det återigen var dags för David Pastrnak att kliva fram.

I powerplay tolv minuter in i tredje slog han till med ett direktskott och reducerade, och kvitteringen kom också i numerärt överläge, med bara 15 sekunder kvar, då han fångade upp en puck i närheten av målet och slog till.

Förlängningen blev en kort historia. Efter 31 sekunder hittade Pastrnak Patrice Bergeron, som avgjorde matchen med 4–3-målet.

Det är andra matchen i rad som David Pastrnak är flermålsskytt. I matchen mot Washington satte han två mål och var högst inblandad i en vändning som slutade med att Boston vann med 5–3.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Jordnära studier drar fullt hus på Keuda Saaren kartano

Mer läsning