Boston tog ledningen i Stanley Cup-finalen

Bruins finländska målvakt Tuukka Rask. Bild: Bruce Bennett

Boston tog hem första mötet med St Louis i Stanley Cup-finalen i ishockey. Hemmalaget vände ett tidigt 0–2-underläge till seger med 4–2.

Gästerna inledde alltså starkast, med första ledningsmålet av Brayden Schenn i åttonde minuten i första, och det andra av Vladimir Tarasenko en minut in i andra.

Men sedan lade Boston i en ny växel, vilket skulle visa sig i statistiken med nästan dubbelt så många skott på mål för Bruins, 38 mot St Louis 20 totalt i matchen.

Bara en minut efter Tarasenkos mål fick Joakim Nordström en assist vid Connor Cliftons 1–2. I andra perioden hann även Charlie McAvoy utjämna.

Fem minuter in i tredje kopplade Boston greppet i och med Sean Kuralys 3–2. Och gästernas jakt på en utjämning öppnade sedan för Brad Marchands 4–2 i tom kasse i slutminuterna.

Även nästa match i serien bäst av sju spelas i Boston, natten mot torsdag, finsk tid.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54