Boston sista laget till kvartsfinal

Bild: Lehtikuva/Maddie Meyer

Boston blev det sista laget att gå vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet, efter att ha vunnit den sjunde matchen mot Toronto med 7–4.

Bostons Jake DeBrusk gjorde två av Bostons mål, hans fjärde och femte i slutspelet.

– Det är sånt här man drömmer om och jag är glad att jag kunde hjälpa laget till kvartsfinal och till en fortsättning av säsongen, säger DeBrusk efter matchen.

Efter andra perioden var det Toronto som hade ledningen med 4–3 efter mål av Kasperi Kapanen i Leafströjan, något som Boston åtgärdade med fyra mål i sista.

– Vi visste att vi kunde klara det, det handlade bara om att göra det och jag är väldigt glad att få ha varit med.

Det övertygande slutresultatet fastställdes i sista spelminuten av Brad Marchand som satte pucken i tom kasse inför en jublande hemmapublik, efter att Toronto tagit ut sin målvakt Frederik Andersen.

Torontos Patrick Marleau gjorde också två mål, med drygt fyra minuters mellanrum i matchens inledning.

Att Toronto nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Kapanen kan vara tillgänglig för VM-spel.

Tuukka Rask som tog 20 av 24 skott fortsätter däremot jakten på Stanley Cup.

Innan matchen startade i Boston hedrades offren i skåpbilsattacken i Toronto i måndags, där tio personer dödades, med en tyst stund.

Natten mot fredag svensk tid spelas de första kvartsfinalmatcherna, Pittsburgh–Washington och San Jose–Vegas. Natten till lördag möter Winnipeg Nashville i deras första kvartsfinal.

Boston kommer att möta Tampa Bay i kvartsfinalserien med första match natten mot söndag.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning