Boston klart för semi i Stanley Cup – Rask hyllas efter triumfen

Tuukka Rask hyllas efter att Boston slog ut Columbus. Bild: Lehtikuva-AFP/Kirk Irwin

Boston har slagit ut Columbus, och får därmed möta Carolina i semifinal i Stanley Cup.

Bostonmålvakten Tuukka Rask hyllas efter triumfen. Hans 39 räddningar innebar sjätte gången som han har hållit nollan i en slutspelsmatch.

– Man behöver en målvakt som levererar, och för att säga det uppenbara – det gjorde han, säger tränaren Bruce Cassidy till medier.

– Han var definitivt vår mest stabile spelare under matchserien.

Marcus Johansson gjorde det andra målet i 3–0-segern i den sjätte matchen, de övriga mål gjordes av David Krejci och David Backes.

Boston vann sin kvartsfinalserie i Eastern Conference med 4–2 i matcher. Carolina slog i sin kvartsfinal i förra veckan ut New York Islanders.

Detta är första gången Boston är i konferensfinal sedan 2013, då laget sedan gick till Stanley Cup-final och där förlorade mot Chicago.

Landeskog: "Nu kan allt hända"

Colorado vann den sjätte kvartsfinalen och utjämnade till 3–3 i matcher mot San Jose.

Stor matchhjälte blev Gabriel Landeskog som sköt 4–3 två minuter in i förlängningen.

– Game 7, nu kan allt hända, säger han.

Colorado var piskat att vinna den sjätte kvartsfinalen mot San Jose för att säsongen inte skulle vara över.

Gabriel Landeskog gjorde allt för sitt Colorado och för att tvinga fram en sjunde avgörande match. Först vann han en tuff duell mot Erik Karlsson och därefter letade Landeskog sig in framför mål där han fick tillbaka pucken och tryckte in 4–3-målet.

– Vi försöker bara att göra det enkelt, och komma in bakom dem. Alla känner Cale (Makar, med passningen), han gör det fantastiskt. Jag försökte bara hitta nätet och den hittar in, säger han i NBC:s sändning direkt efter slutsignal.

Colorado hade ledningen tre gånger under matchen, men tappade den varje gång under ordinarie tid.

– Det är frustrerande. Vår kedja var inte tillräckligt bra i dag, men det är det sista målet som räknas, säger Landeskog.

Den avgörande kvartsfinalen spelas natten till torsdag.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning