Bostadsmässan har lockat över 50 000 besökare i år – pågår fram till söndag

På årets bostadsmässa kan man besöka totalt 28 olika utställningsobjekt, allt från småhus till ett vårdhem. Bild: Sofia Westerholm/SPT

På grund av coronaepidemin har man varit tvungen att begränsa antalet personer som får vistas på mässområdet samtidigt. Trots det har över 50 000 personer hunnit besöka årets bostadsmässa under de senaste närapå fyra veckorna.

Årets bostadsmässa är inne på målrakan. Hittills har över 50 000 besökare tagit sig till utställningsområdet i Hiidensalmi omkring två kilometer från Lojo centrum för att se de nybyggda utställningsobjekten.

Bostadsmässan inleddes den 9 juli och pågår fram till den 8 augusti.

Mässans kommunikationsplanerare Annika Suomi säger dock att besökarantalet inte kan jämföras med normala år. På grund av coronaepidemin har besökarantalet på mässområdet i år, precis som i fjol, begränsats.

Innan coronaepidemin kunde mässans årliga besökarantal enligt Suomi uppgå till över 100 000 personer.

Sedan förra veckan har man även gått in för att besökare måste hålla ett avstånd på minst två meter till varandra inne i husen. Dessutom har munskydd rekommenderats under hela mässans gång.

– Jag skulle säga att omkring 95 procent av alla besökare bär munskydd. Och alla våra utställare som är i närkontakt med besökare måste ha munskydd, säger Suomi.

På årets mässområde finns sammanlagt 28 utställningsobjekt. Främst handlar det om egnahemshus, men där finns också bland annat ett daghem och ett vårdhem.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning