Borta bra men Tallinn bäst: Jokerit spelar KHL-matcher i Estland

Förra säsongen slutade Jokerit trea i den västra konferensen och åkte ut i slutspelets andra omgång mot CSKA Moskva.Bild: Pekka Rautiainen/ Jokerit/Lehtikuva

Jokerit kommer att spela två hemmamatcher i Tallinn i höst. Det bekräftade hockeyklubben efter att KHL-schemat släppts på torsdagen.

För Jokerits del inleds KHL:s grundserie hemma mot Kunlun Red Star den 3 september och avslutas hemma mot Dinamo Minsk den 22 februari. Det blir runt 50 000 flygkilometer för bortamatcherna – lite färre än förra säsongen.

Jokerit spelar två hemmamatcher utanför Helsingfors. Fredagen den 26 oktober väntar en hemmamatch mot Spartak Moskva i Tallinn och två dagar senare gör Helsingforsklubben upp med Severstal på samma ort. Arenan i Tallinn har kapacitet för 5 850 åskådare.

Jokerit är inte det enda laget som spelar hemmamatcher utomlands. SKA S:t Petersburg och CSKA möts i Wien och Dinamo Riga spelar två matcher i Zürich.

I höst spelar 25 lag i KHL – två färre än i fjol. Jugra Chanty-Mansijsk och Lada Toljatti spelar inte längre i ligan. Senast spelades 56 omgångar i grundserien, nu står 62 på schemat.

Jokerit spelar i samma division som SKA S:t Petersburg, Dinamo Riga, Dynamo Moskva, Severstal och Spartak Moskva.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22