Borta bra men Tallinn bäst: Jokerit spelar KHL-matcher i Estland

Förra säsongen slutade Jokerit trea i den västra konferensen och åkte ut i slutspelets andra omgång mot CSKA Moskva. Bild: Pekka Rautiainen/ Jokerit/Lehtikuva

Jokerit kommer att spela två hemmamatcher i Tallinn i höst. Det bekräftade hockeyklubben efter att KHL-schemat släppts på torsdagen.

För Jokerits del inleds KHL:s grundserie hemma mot Kunlun Red Star den 3 september och avslutas hemma mot Dinamo Minsk den 22 februari. Det blir runt 50 000 flygkilometer för bortamatcherna – lite färre än förra säsongen.

Jokerit spelar två hemmamatcher utanför Helsingfors. Fredagen den 26 oktober väntar en hemmamatch mot Spartak Moskva i Tallinn och två dagar senare gör Helsingforsklubben upp med Severstal på samma ort. Arenan i Tallinn har kapacitet för 5 850 åskådare.

Jokerit är inte det enda laget som spelar hemmamatcher utomlands. SKA S:t Petersburg och CSKA möts i Wien och Dinamo Riga spelar två matcher i Zürich.

I höst spelar 25 lag i KHL – två färre än i fjol. Jugra Chanty-Mansijsk och Lada Toljatti spelar inte längre i ligan. Senast spelades 56 omgångar i grundserien, nu står 62 på schemat.

Jokerit spelar i samma division som SKA S:t Petersburg, Dinamo Riga, Dynamo Moskva, Severstal och Spartak Moskva.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46