Börsbolaget FIT Biotech ansöker om konkurs – pengarna är slut

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Styrelsen för bioteknikbolaget FIT Biotech har beslutat lämna in en konkursansökan. Orsaken är att ett finansieringskontrakt har avbrutits.

Trots att ett finansieringsavtal är i kraft har investeringsföretaget Alpha Blue Ocean inte betalat den avtalsenliga delbetalningen på en halv miljon euro efter den 12 november 2018, uppger FIT Biotech i ett pressmeddelande. FIT Biotech meddelade redan förra veckan om sin likviditetskris.

– Vi är synnerligen besvikna över att bolagets finansiering tog slut mitt i ett avtalat finansieringsprogram. Som följd av detta har vi tvingats avsluta åtskilliga utvecklingsprojekt som gäller vår affärsverksamhet och läkemedelsutveckling, säger vd Erkki Pekkarinen.

FIT Biotech grundades 1995 och noterades på Helsingforsbörsens First North-lista 2015.

Att ett börsbolag går i konkurs är inte särskilt vanligt i Finland. De senaste 50 åren har det inträffat tolv gånger på Helsingforsbörsen. Det senaste fallet var bolaget Ahtium för ett år sedan. Exempel på tidigare konkurser är Takoma 2017, Tiimari 2013 och Elcotec 2011.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning