Borgmästare i Istanbul skjuten

Bild: Anni Reenpää

Jakten på personer som misstänks ha varit inblandade i den misslyckade statskuppen i Turkiet fortsätter. Premiärministern Binali Yildirim påstår att det finns en lista över huvudpersonerna.

Biträdande borgmästaren i en stadsdel i Istanbul har blivit skjuten i huvudet, rapporterar tv-kanalen NTV. Skottet ska ha avlossats vid någon form av överfall i kommunala lokaler.

Tillståndet är kritiskt för den skjutne Cemil Candas som är vice borgmästare i stadsdelen Sisli. Gärningsmannen är okänd. Det är ännu oklart om händelsen har något samband med helgens statskupp.

Dokument

Det finns dokument som avslöjar vilka som var tänkta att tillsättas på olika ministerposter vid ett maktövertagande, hävdade premiärminister Binali Yildirim på måndagen.

Han sade också att utredningarna kring kuppförsöket fortsätter och att fler inom den turkiska polisen och militären kommer att gripas.

Hittills har totalt 103 höga militärer gripits misstänkta för inblandning i statskuppförsöket och sedan tidigare sitter tio generaler häktade misstänkta för brott mot den turkiska konstitutionen och för att med våld ha försökt omkullkasta regeringen.

Tagits ur tjänst

Även 9 000 poliser och över 80 myndighetstjänstemän är misstänkta och har tills vidare tagits ur tjänst.

President Recep Tayyip Erdogan gav på måndagen order om att fortsätta patrullera luftrummet över Istanbul och Ankara. Stridsflygplan gavs lov att skjuta ner alla militära helikoptrar som flög in över städerna.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33