Borgbackens populära klassiker Vekkula ska rivas – nu får besökarna vara med och planera en ny attraktion

Bild: Linnanmäki

I höst har besökarna sin sista chans att kliva upp för de växlande trapporna i det över 50-åriga nöjeshuset Vekkula på Borgbacken. Attraktionen kommer nämligen att förnyas helt inom de kommande åren.

Det är dags att säga hejdå till Borgbackens ikoniska attraktion – Vekkula. Huset, där besökaren får klättra upp i sneda rum, vandra i psykedeliska korridorer och rutscha ner för en vågig rutschbacke, ska förnyas helt.

Men de största Vekkula-fansen ska inte få panik. En Vekkula 2.0 planeras redan.

– Vi vill gärna ha med våra ivriga besökare i planeringen av nya Vekkula, säger Borgbackens vd Pia Adlivankin i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer en enkät stå öppen på linnanmaki.fi/vekkula för alla som vill påverka hur framtidens Vekkula ska se ut.

– Där kan man skriva in om man till exempel har ett absolut favoritelement som man önskar att skulle finnas kvar också i framtiden, förklarar Adlivankin.

Besökarna kan också föreslå nya idéer.

Vill man säga hejdå till den gamla attraktionen har man sin chans senast den 22 oktober då Borgbacken stänger för säsongen.

Korrigering 13:34: Tidtabellen för nya Vekkula är ännu oklar och Borgbacken kan inte lova att attraktionen skulle vara färdig ännu nästa år.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03