Borgbacken och servicefacket Pam har enats – facket får besöka nöjesparken

Förra veckan försökte Pams representanter besöka nöjesparken Borgbacken i Helsingfors för att träffa personalen och dela ut broschyrer. De blev stoppade trots att de hade fått grönt ljus, vilket enligt nöjesparkens vd berodde på att arbetstagarna inte kan prata arbetsvillkor med Pam samtidigt som tusentals kunder befinner sig i nöjesparken.

Representanter från Borgbacken och servicefacket Pam träffades på måndagen för att reda ut ett gräl som uppstod förra veckan. Mötet, som leddes av Turism- och restaurangförbundet, gav frukt. Grälet visade sig ha förorsakats av missförstånd och problem i kommunikationen.

Parterna är överens om en ny tidpunkt då servicefacket kan träffa nöjesparkens personal, uppger de i ett gemensamt pressmeddelande.

– Det är beklagligt att situationen drevs till sin spets på grund av ett missförstånd. Lyckligtvis kunde vi reda ut saken och komma överens om att representanter från Pam får besöka Borgbacken för att träffa personalen, uppger Borgbackens vd Pia Adlivankin och Pams regionschef för Nyland-Helsingfors Johanna Sparf i pressmeddelandet.

Turism- och restaurangförbundet och Pam betonar att Borgbacken är en betydande arbetsgivare och den första arbetsplatsen för många unga. Dessutom är nöjesparken viktig för hela landets turism.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning