Bono inspireras av balkongsångare i ny låt

U2:s frontman Bono har gjort en låt inspirerad av italienarna, som under karantänen sjunger till varandra från sina balkonger. Arkivbild. Bild: Aaron Favila / AP / TT

Bono har skrivit sin första låt sedan 2017. Inspiration hämtade han från italienarna och deras sätt att hantera karantänen under coronakrisen, skriver The Guardian.

I ett videoklipp på Instagram som U2:s frontman lade ut på Saint Patrick's day, Irlands nationaldag den 17 mars, framför han låten Let your love be known vid ett piano. Han sjunger om att vandra på Dublins öde gator och en rad lyder: "Vi kan inte röra vid varandra, men vi kan sjunga".

Han förklarar att italienarna, som under karantänen sjunger till varandra från sina balkonger, inspirerade till låten och att den är en hyllning till de många irländare som i år inte får fira sin nationaldag.

"För alla som under Saint Patrick's day befinner sig i ett kärvt läge men ännu sjunger. För läkarna, sjuksköterskorna och vårdarbetarna i frontlinjen, det är till er vi sjunger", skriver han.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning