Bonnier köper krisdrabbade Mittmedia – "En stor lättnad"

Bonnier News och Anmedia köper Mittmedia som äger 28 dagstidningar i Mellansverige. Bild: TT-NTB/Roald, Berit

Bonnier News och norska Amedia köper krisdrabbade svenska Mittmedia som äger 28 dagstidningar i Mellansverige, enligt ett pressmeddelande.

Bonnier kommer att äga 80 procent och Amedia 20 procent i Mittmedia.

"Bonnier News övergripande mål är långsiktiga publicistiska och affärsmässiga framgångar samt att vara en ledande nyhetsaktör i Sverige. Därför är förvärvet av Mittmedia med dess starka lokala varumärken ett självklart steg i vår utveckling", skriver Anders Eriksson, vd för Bonnier News, i ett pressmeddelande.

Mittmediaklubben har oroat sig för att det kanske inte skulle bli någon affär alls – och beskedet innebär därför en stor lättnad, säger ordföranden Johanna Hejdenberg, som arbetar på Arbetarbladet i Gävle, till TT.

– Det har varit en nervös väntan och folk har suttit som på nålar. Beskedet att det blir en affär känns väldigt positivt och det är spridda glädjerop på redaktionen här, säger hon men tillägger att journalistklubben nu kommer att pressa de nya ägarna på många frågor.

– Vi vill ju veta vad de vill göra med redaktionerna och hur de ser på hur många journalister man behöver.

Fakta

Mittmedia

Mittmedia är en mediekoncern med bas i Gävle. Koncernen har 28 dagstidningar i Mellansverige, samt ett antal gratistidningar, sajter och appar.

2015 förvärvade koncernen mediebolaget Promedia från Stampen AB.

Källa: Mittmedia, Nationalencyklopedien

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning