Bom! Biles ställer upp i finalen

Simone Biles. Bild: Gregory Bull/TT-AP

Simone Biles är tillbaka. Gymnastikstjärnan finns med i startlistan till bomfinalen i morgon, tisdag. "Vi är taggade", säger det amerikanska gymnastikförbundet i ett uttalande.

Simone Biles kom till Tokyo som regerande OS-mästare i fyra grenar, men bröt först lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen. Efter det drog hon sig även ur finalerna i hopp, barr och fristående.

Bom är den fjärde och sista disciplinen som avgörs i Tokyo – och när startlistorna släpptes stod det klart att Biles är tillbaka.

Det blir den enda grenfinalen den amerikanska stjärnan ställer upp i efter sin timeout.

"Vi är så taggade över att kunna bekräfta att ni kommer att se två amerikanska gymnaster balansera på bommen i finalen i morgon – Suni Lee OCH Simone Biles!! Vi kan inte vänta att få se er båda", säger det amerikanska gymnastikförbundet i ett uttalande.

Stjärnan har tidigare berättat att hon mått psykiskt dåligt och har hyllats världen över för sin öppenhet i ett ämne som få elitidrottare vill prata om.

Hon har också haft problem "twisties" – ett gymnastikfenomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så att hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.

Biles lade ut bilder på Instagram från sin träning där hon misslyckades med landningarna i barr.

– Jag vet allvarligt talat inte hur jag ska snurra, sade hon under en pressträff.

– Det har aldrig tidigare hänt i barr och bom, bara i hopp och fristående ... de svåraste. Men nu finns det bokstavligen i alla grenar. Det suger ... väldigt mycket, sade Biles.

24-åriga Biles tog fyra guld vid senaste OS i Rio de Janeiro. Utöver guldmedaljerna har hon ett silver och brons i OS-sammanhang samt 19 guld, 3 silver och 3 brons i VM.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning