Bolton till Ryssland för att möta Lavrov

USA:s nationella säkerhetsrådgivare John Bolton åker Moskva för att träffa den ryske utrikesministern Sergej Lavrov. Arkivbild. Bild: TT/AP/Evan Vucci

USA:s nationella säkerhetsrådgivare John Bolton kommer på onsdag att resa till Ryssland för att möta den ryske utrikesministern Sergej Lavrov, meddelar det ryska utrikesministeriet.

– Det ryska utrikesministeriet bekräftar att ett arbetsmöte mellan Lavrov och John Bolton kommer att hållas i Moskva den 27 juni, skriver ministeriet i ett uttalande.

Att de båda ska träffas blev känt genom ett uttalande från Vita huset i Washington i förra veckan då det också framkom att de båda toppolitikerna ska utreda möjligheterna till ett möte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands dito Vladimir Putin.

Ända sedan i mars när ett toppmöte började dryftas har det spekulerats om eventuella datum i medierna. Många har noterat att Trump kommer att vara i Europa i mitten av juli: först på Natos toppmöte i Bryssel den 11 och 12 juli och därefter på besök i Storbritannien där han träffar premiärminister Theresa May och drottning Elizabeth.

Putin förklarade nyligen att han för sin del var redo att möta Donald Trump så fort Washington gav sitt godkännande. Den ryske presidenten hintade samtidigt att Wien kunde vara en lämplig plats för ett toppmöte.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning