Bolsjunov i en klass för sig – Niskanen tvåa

Iivo Niskanen slutade tvåa i Nove Mesto. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Världscupledaren Alexander Bolsjunov var i en klass för sig på 15 kilometer fristil i Nove Mesto. Men ett oväntat starkt lopp från tvåan Iivo Niskanen, Finland, bäddar för en spännande jaktstart på söndagen.

Bolsjunov var 24,3 sekunder före Iivo Niskanen på lördagen, och har den tiden på sin sida när han går ut först i söndagens jaktstart över 15 kilometer. Men den går till skillnad från lördagens lopp i klassisk stil, vilket passar finländaren Iivo Niskanen särskilt bra.

I fristil var det dock inget snack om saken. Bolsjunov, som vann Tour de Ski vid årsskiftet och som toppar den totala världscupen, såg stark ut redan från start och ingen kunde matcha ryssens höga tempo loppet igenom.

Trea blev norrmannen Sjur Røthe, som hade fördelen av att kunna ta rygg på Bolsjunov under sitt första varv. Røthe höll farten uppe fint även på det andra varvet, utan draghjälp, och var till slut 40 sekunder långsammare än den ryske segraren. Perttu Hyvärinen var sjätte.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning