Bollen är hos Folkhälsan!

Det hjälper föga om vi klarar pesten, men blir tagna av koleran i någon form.

I dessa tider har vår säkert välmenande regering av olika orsaker förutsatt att vi så kallade åldringar skall hålla oss inom fyra väggar (eventuella hundägare undantagna). Att göra folk till innesittande soffpotatisar är dock en dålig lösning på problemet. Det hjälper föga om vi klarar pesten, men blir tagna av koleran i någon form.

För några år sedan ordnade Folkhälsan parkgymnastik i Koneparken (Munksparken) i Munksnäs. Parkgymnastik kunde vara en ypperlig lösning på problemet. Parken är stor och det är lätt att hålla avstånd. Så Folkhälsan, Helsingfors stad och övriga aktörer: bollen är hos er!

Rolf Westerlund, Munksnäs, Helsingfors

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning