Boba Fett såldes för över 30 000

En person utklädd till Boba Fett under premiären av "Star wars: The force awakens" i Mall of Scandinavia i Solna. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery / TT

Ovanliga Star Wars-prylar är en fortsatt guldgruva. I början av veckan hölls en tvådagarsauktion hos Vectis i Stockton-on-Tees, i England, där massor av samlarobjekt från filmerna gick under klubban, skriver Daily Mail.

Samtliga saker tillhörde en fransk samlare som sålde ungefär 700 Star Wars-saker, ihopsamlade under nästan 40 års tid.

En av de verkliga dyrgriparna visade sig bli en blott 9,5 cm hög figur föreställande prisjägaren Boba Fett. Summan landade på drygt 31 000 euro.

Boba Fett – givetvis i originalförpackning – blev därmed dyrare än ett annat samlarobjekt som såldes i London för knappt 24 000 euro i januari 2015. Också den figuren föreställde Boba Fett.

Sammanlagt kommer hela samlingen antagligen att bringa in nästan 600 000 euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning