Bø visade klassen – tog hem världscupen

Norges Johannes Thingnes Bø tog hem den totala världscupen för tredje året i rad. Bild: AFP / Lehtikuva / Anders Wiklund

Johannes Thingnes Bø är världens bästa skidskytt för tredje året i rad. I den avslutande masstarten blev han trea och det räckte för att ta hem den totala världscupen före landsmannen Sturla Holm Lægreid.

Till skillnad från damernas masstart tidigare under söndagen var vindarna ganska snälla när det var herrarnas tur att avsluta världscupsäsongen. Det ledde till betydligt färre bom och mindre oberäknelighet i resultatlistan.

Dramatiskt blev det ändå då norrmännen Johannes Thingnes Bø och Sturla Holm Lægreid gjorde upp om segern i den totala världscupen. Lægreid ledde med en poäng inför masstarten, men kunde inte hålla ihop skyttet i säsongens sista tävling.

Totalt fyra bom var för många när Thingnes Bø samtidigt bara missade tre.

Johannes Thingnes Bø kunde inte heller utmana om segern den här gången, men genom att glida i mål som trea – Lægreid blev åtta – säkrade han segern i totalcupen för tredje året i rad.

Vann tävlingen gjorde fransmannen Simon Desthieux, som klarade sig undan med bara två bom. Tvåa blev ryssen Eduard Latypov, som därmed tog sin första pallplats i världscupen i karriären.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning