Bø ska bli pappa – tror inte på ny succé

Johannes Thingnes Bø ska snart bli pappa och räknar därför inte med en lika övertygande säsong som i fjol. Bild: Berit Roald/Lehtikuva

I mitten av januari väntas Johannes Thingnes Bø bli pappa, bara några veckor före säsongens höjdpunkt VM i Anterselva.Därför räknar inte den norska skidskyttestjärnan med någon repris på fjolårets succé.– Skulle det bli hälften så många segrar så vore det ändå en drömsäsong, säger han.

Barnrummet är färdiginrett och barnvagnen inhandlad. Johannes Thingnes Bø och hans fru Hedda Dæhli Bø har gjort vad de kunnat för att vara så väl förberedda de kan innan skidskyttesäsongen drar igång.

– Jag har lagt ner mycket tid och arbete på att få klart det före den perioden vi går in i nu. Så vi är redo, jag kan fokusera på skidskytte fram till att vi måste köra till sjukhuset, säger Johannes Thingnes Bø leende till NTB.

Förra säsongen vann norrmannen det mesta han ställde upp i och på VM i Östersund blev han mästerskapets stora kung med fyra guld och ett silver. Han vann den totala världscupen efter att ha tagit 16 segrar under året.

När årets säsong närmar sig – premiären i Östersund är om drygt tre veckor – tror inte Bø på någon repris av förra året.

– Det ska ju till en del när jag hade den bästa säsongen någonsin. Och att göra det igen har jag inga förhoppningar om, säger han.

I samband med att barnet föds är det troligt att skidskyttestjärnan missar några världscuptävlingar nära inpå VM.

– På det sättet kan han missa en del viktiga poäng sett till den totala världscupen. Men vi får se, Johannes är Johannes och han kan göra det otroliga, säger landslagstränaren Egil Kristiansen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning