Bø ska bli pappa – tror inte på ny succé

Johannes Thingnes Bø ska snart bli pappa och räknar därför inte med en lika övertygande säsong som i fjol. Bild: Berit Roald/Lehtikuva

I mitten av januari väntas Johannes Thingnes Bø bli pappa, bara några veckor före säsongens höjdpunkt VM i Anterselva.Därför räknar inte den norska skidskyttestjärnan med någon repris på fjolårets succé.– Skulle det bli hälften så många segrar så vore det ändå en drömsäsong, säger han.

Barnrummet är färdiginrett och barnvagnen inhandlad. Johannes Thingnes Bø och hans fru Hedda Dæhli Bø har gjort vad de kunnat för att vara så väl förberedda de kan innan skidskyttesäsongen drar igång.

– Jag har lagt ner mycket tid och arbete på att få klart det före den perioden vi går in i nu. Så vi är redo, jag kan fokusera på skidskytte fram till att vi måste köra till sjukhuset, säger Johannes Thingnes Bø leende till NTB.

Förra säsongen vann norrmannen det mesta han ställde upp i och på VM i Östersund blev han mästerskapets stora kung med fyra guld och ett silver. Han vann den totala världscupen efter att ha tagit 16 segrar under året.

När årets säsong närmar sig – premiären i Östersund är om drygt tre veckor – tror inte Bø på någon repris av förra året.

– Det ska ju till en del när jag hade den bästa säsongen någonsin. Och att göra det igen har jag inga förhoppningar om, säger han.

I samband med att barnet föds är det troligt att skidskyttestjärnan missar några världscuptävlingar nära inpå VM.

– På det sättet kan han missa en del viktiga poäng sett till den totala världscupen. Men vi får se, Johannes är Johannes och han kan göra det otroliga, säger landslagstränaren Egil Kristiansen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning