Bo Andersson har avlidit

Bo Andersson gjorde en lång karriär på Svenska Teatern. Bild: HBL-arkiv

Skådespelaren är mest känd för sin tolkning av Erna Tauros Höstvisa.

Skådespelaren Bo Andersson (född 1937) har avlidit, meddelar Svenska Teatern på sin Facebooksida. Svenska Teatern var Anderssons arbetsplats från 1967 till 2001, då han gick i pension. Anderssons sista roll blev Herr Schultz i musikalen Cabaret 2011.

Mest känd är Bo Andersson för sin tolkning av Erna Tauros Höstvisa som han gjorde både på svenska och på finska. Vid Tauros död 1993 instiftade Andersson en fond i hennes namn som delar ut pris till musikaliskt begåvade skådespelare, skriver Svenska Teatern.

Från 1962 till 1967 arbetade Bo Andersson på Lilla Teatern. Han hade en framträdande roll i Svenska Teaterns uppsättning av Lappooperan i regi av Kaisa Korhonen 1967.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning