BMW-entusiaster sysselsatte polisen i Kalajoki – 67 uppdrag på tre dagar

Polisen hade fullt upp under evenemanget Bimmerparty i Kalajoki under veckoslutet. Bild: SPT

Evenemanget Bimmerparty lockade 10 000 besökare till flygplatsen i Kalajoki under veckoslutet, meddelar arrangören.

Polisen i Kalajoki i Norra Österbotten hade en arbetsam helg när evenemanget Bimmerparty gick av stapeln på den lokala flygplatsen. Polisen hade sammanlagt 67 uppdrag under fredagen, lördagen och söndagen, och nästan alla av dem hade kopplingar till Bimmerparty.

Polisen registrerade bland annat nio fall av rattfylleri, av vilka ett var grovt rattfylleri. Polisen beslagtog också sju körkort på grund av fortkörning och utfärdade flera böter. De bötfällda körde bland annat för fort, hängde ut från bilfönstren och sladdade med bilen.

Bimmerparty är ett evenemang för bilentusiaster med fokus på bilmärket BMW. Evenemanget har arrangerats på flygplatsen i Kalajoki sedan 2003, i början under namnet Bimmerfest. Enligt polisen orsakar Bimmerparty ett stort antal utryckningar varje år.

Arrangör: Inga problem på evenemangsområdet

Bimmerparty arrangeras av föreningen Bimmer Tuning Club of Finland (BTCF). Enligt föreningens ordförande Jari-Pekka Mikander lockade årets evenemang cirka 10 000 besökare och 1 600 BMW-bilar.

– Ur arrangörens synvinkel gick allting mycket bra. Det förekom egentligen inga problem på evenemangsområdet, säger Mikander.

Enligt Mikander är det sannolikt att det stora antalet polisuppdrag beror på att arrangörerna lyckats informera polisen om evenemanget och riskerna för bland annat trafikförseelser.

– Om vi noterar till exempel fortkörning meddelar vi polisen om det. Vår signal till besökarna är att om man uppför sig dumt, åker man fast för det.

Största delen av polisens uppdrag i Kalajoki skedde kvällstid på fredagen och lördagen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning