Bluesen intar Järvenpää

Amerikanska singer-songwritern John Hiatt spelar på Puistoblues huvudkonsert i Järvenpää på lördag. Bild: Jim McGuire

Den här veckan går i bluesmusikens tecken i Järvenpää. När Puistoblues huvudkonsert går av stapeln på lördag kan man bland annat se John Hiatt och Walter Trout inta scenen.

Den fem dagar långa bluesfestivalen Puistoblues inleddes redan i tisdags med en gratis kvällskonsert. Under veckan har framför allt inhemska bluesband och -artister spelat på scener runtom i Järvenpää.

När huvudkonserten äger rum på lördag är det fler internationella akter som står i centrum, bland annat brittiska King King och amerikanska Walter Trout.

Huvudattraktionen i år är amerikanska singer-songwritern John Hiatt, som spelar tillsammans med slidegitarristen Sonny Landreth och The Goners.

Flerfaldigt Grammy-nominerade Hiatt har spelat i över 40 år och släppt 22 studioalbum. Många kända artister såsom Bob Dylan, Bonnie Raitt och Eric Clapton har även gjort egna versioner av Hiatts låtar.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning