Bluesen intar Järvenpää

Amerikanska singer-songwritern John Hiatt spelar på Puistoblues huvudkonsert i Järvenpää på lördag. Bild: Jim McGuire

Den här veckan går i bluesmusikens tecken i Järvenpää. När Puistoblues huvudkonsert går av stapeln på lördag kan man bland annat se John Hiatt och Walter Trout inta scenen.

Den fem dagar långa bluesfestivalen Puistoblues inleddes redan i tisdags med en gratis kvällskonsert. Under veckan har framför allt inhemska bluesband och -artister spelat på scener runtom i Järvenpää.

När huvudkonserten äger rum på lördag är det fler internationella akter som står i centrum, bland annat brittiska King King och amerikanska Walter Trout.

Huvudattraktionen i år är amerikanska singer-songwritern John Hiatt, som spelar tillsammans med slidegitarristen Sonny Landreth och The Goners.

Flerfaldigt Grammy-nominerade Hiatt har spelat i över 40 år och släppt 22 studioalbum. Många kända artister såsom Bob Dylan, Bonnie Raitt och Eric Clapton har även gjort egna versioner av Hiatts låtar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46