Blues öde skjuts upp med en vecka

Tack och adjö? Bluesfansen och spelarna får leva i spänning i minst en vecka till. Bild: Tommi Anttonen

Ishockey Esbo Ab, som sköter som ligalaget Blues, har ansökt om uppskov för sitt beslut om klubben går i konkurs eller inte.

Esbo Ishockey Ab hördes i dag i Esbo tingsrätt. Blues fick nådetid i en vecka till, vilket betyder att ett beslut om klubben försätts i konkurs tas den 21 mars.

Blues har flera gånger ansökt om uppskov i frågan. I torsdags sade Blues styrelseordförande Tage Johansson till FNB att vissa skulder måste vara betalade i dag klockan 10 om verksamheten ska fortsätta.

Blues är i ett prekärt läge eftersom klubben inte godkändes för skuldsanering. Blues största fordringsägare är skattemyndigheten.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning