Ligan: Blues kan inte ställa upp nästa säsong

Bild: Jussi Nukari

Blues kan inte delta i ishockeyligan nästa säsong efter måndagens besked om konkurs för bakgrundsbolaget Ishockey Esbo. Det uppger ligans ordförande Vesa Puttonen för FNB.

Enligt Puttonen kommer ligans matchprogram för säsongen 2016–2017 inom kort att börja sättas ihop utan Blues.

Skatteverket och arbetspensionsbolaget Elo ville försätta Blues i konkurs, men i morse presenterade Jääkiekko Espoos ordförande Tage Johansson nya investerare som skulle betala bolagets skulder. Men tingsrätten trodde inte att Blues skulle klara av sina skulder. Enligt IS uppgår Jääkiekko Espoo Oy:s skatteskuld till uppemot 740 000 euro.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning