Blues: det är inte över än

Blues saga kan vara slut. Bild: Jussi Nukari

Blues försöker fortfarande klara av sina massiva skulder och undvika konkurs.

Esbo tingsrätt beslöt att försätta Blues bakgrundsbolag Jääkiekko Espoo i konkurs. Men enligt konkurslagstiftningen har bolaget fortfarande åtta dagar tid att betala sina skulder och undvika konkurs.

– It ain't over until the fat lady sings, säger Patrik Ekman som är vd för hallbolaget Esar, som är storägare i Jääkiekko Espoo.

Under måndagens konkursförhandlingar framkom det att Esar har ett preliminärt avtal med en finansiär, som skulle vara beredd att köpa bolaget. I samband med affären skulle Jääkiekko Espoo få 600 000 euro. Om affären går i lås har två andra finansiärer uppgett sig vara redo att skjuta till 600 000 euro och 300 000 euro.

– Nu måste vi ta en timeout. Situationen är lite yr, säger Ekman.

– Jag hoppas på alla sätt att Blues överlever, men ekonomin måste fås i ordning.

Enligt Ilta-Sanomat uppgår Blues skulder till 3 miljoner euro. Det är frågan om obetalda skatter och arbetspensionsavgifter. Om Blues betalar alla sina skulder under den kommande veckan kan fordringsägarna dra tillbaka sin konkursansökan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning