Blues: det är inte över än

Blues saga kan vara slut. Bild: Jussi Nukari

Blues försöker fortfarande klara av sina massiva skulder och undvika konkurs.

Esbo tingsrätt beslöt att försätta Blues bakgrundsbolag Jääkiekko Espoo i konkurs. Men enligt konkurslagstiftningen har bolaget fortfarande åtta dagar tid att betala sina skulder och undvika konkurs.

– It ain't over until the fat lady sings, säger Patrik Ekman som är vd för hallbolaget Esar, som är storägare i Jääkiekko Espoo.

Under måndagens konkursförhandlingar framkom det att Esar har ett preliminärt avtal med en finansiär, som skulle vara beredd att köpa bolaget. I samband med affären skulle Jääkiekko Espoo få 600 000 euro. Om affären går i lås har två andra finansiärer uppgett sig vara redo att skjuta till 600 000 euro och 300 000 euro.

– Nu måste vi ta en timeout. Situationen är lite yr, säger Ekman.

– Jag hoppas på alla sätt att Blues överlever, men ekonomin måste fås i ordning.

Enligt Ilta-Sanomat uppgår Blues skulder till 3 miljoner euro. Det är frågan om obetalda skatter och arbetspensionsavgifter. Om Blues betalar alla sina skulder under den kommande veckan kan fordringsägarna dra tillbaka sin konkursansökan.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning