Blues allt närmare guld

Minnamari Tuominen spelade en viktig roll för Blues seger. Bild: Lehtikuva/Aku Häyrynen

Blues har kopplat ett grepp om ligaguldet.

Blues krossade Ilves i den andra finalen med 5-2 och behöver bara en seger till för att lägga vantarna på ligaguldet. Den tredje och potentiellt avgörande matchen spelas i Esbo på torsdag.

Annina Rajahuhta gjorde 1-0 i power play efter tolv minuters spel, men Ilves Maija Otamo utjämnade i andra perioden. Ida Kuoppala gav på nytt Blues ledningen i slutet av andra perioden.

Kuoppala, 20, har varit en sensation i slutspelet. I den första finalen på lördagen gjorde hon poängen 3+2=5 då Blues vann med 6-1. I matchen i Tammerfors spelade hon igen en nyckelroll då hon gjorde ett mål och spelade fram till ett. Kuoppala inledde sin första ligasäsong någonsin i Sport där hon gjorde 30 mål i 30 matcher. I fem matcher i Blues har hon 6+7=13.

– Blues bad mig komma med. Det har varit en liten överraskning att jag kommit in i laget så bra, säger Kuoppala, som är från Jakobstad, till Aamulehti.

I tredje perioden slog lagkaptenen Minnamari Tuominen in 3-1, framspelad av Kuoppala. Nea Ruuskanen gjorde 4-1 då några minuter kvarstod. Hilma Kauhanen reducerade till 4-2, Men Ilves kom inte närmare än så. Ruuskanen satte 5-2 i tomt mål då Ilves spelade utan målvakt.

– Blues var effektivare i dag. Pucken studsade inte vår väg, men kampen går vidare, säger Ilves Maija Otamo till Aamulehti.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning