Bloomberg: Rovio till börsen

Rovio Entertainment, som har utvecklat mobilspelet Angry Birds, siktar på en börsnotering med ett uppskattat marknadsvärde på 2 miljarder dollar, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg.

Bolaget väntas ta in cirka 400 miljoner dollar i samband med börspremiären.

Noteringen kan ske tidigast nästa månad, men än så länge har inga definitiva beslut tagits, uppger källor med insyn till nyhetsbyrån.

Inför börsintroduktionen ska Rovio enligt Bloomberg få rådgivning från bland annat Carnegie Bank, Danske Bank och Deutsche Bank. Varken Rovio eller bankerna vill kommentera uppgifterna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning