Blomqvist dubbelmästare – Richardsson i en klass för sig

Nathalie Blomqvist vann FM-guld på 800 och på 1 500 meter. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Den finlandssvenska duon Nathalie Blomqvist och Camilla Richardsson kammade hem tre FM-guld i Tammerfors – i överlägsen stil.

IK Falkens 18-åriga Nathalie Blomqvist axlade rollen som medeldistansdrottning i inomhus-FM i Tammerfors. Med tuffaste rivalen Sara Kuivisto på sjukstugan kunde Blomqvist löpa hem guldet först på 1 500 meter på lördag och sedan på 800 meter på söndag. Guldmedaljerna är Blomqvist första i FM-sammanhang på seniornivå.

– Jag är nöjd med dagens tävling. Min taktik var lite annorlunda, jag stack inte i väg genast från början. Jag ville lite avvakta första varvet och se hur de andra springer. Taktiken funkade bra, säger dubbelmästaren Blomqvist som i sommar siktar på rejäla rekordförbättringar på båda distanserna.

Blomqvist personbästa på 800 meter är 2.07, 62 och 4.15,13 på 1 500 meter.

Om Blomqvist var överlägsen så var Camilla Richardsson det också. Vasa IS-damen distanserade allt motstånd då hon vann 3 000 meter på tiden 9.18,40. Richardsson kom i mål hela 27 sekunder före tvåan Johanna Peiponen.

Loppet fungerade som en bra träning för fredagen då Richardsson löper halvmaraton i Dubai.

– Idén var att hitta en bra rytm. Det gick bra och tiden blev den samma som förra veckan, men löpandet kändes lättare. Det var lätt att upprätthålla farten. Det kändes bra, säger Richardsson.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning