Blomkål med timjan- och purjolökssås

Lättkokt blomkål med timjan- och purjolökssås är en lättlagad rätt. Bild: TT

Lättkokta blomkålsbuketter med timjan- och purjolökssås är riktigt gott antingen med pasta eller couscous. Tänk bara på att blomkålen måste ha kvar lite tuggmotstånd.

För 4 personer, 20 minuter

1 blomkålshuvud

1/2 purjolök

1 msk olivolja

3 dl vatten

2 dl grädde

majsstärkelse

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk fint hackad färsk timjan

salt och vitpeppar

Att äta till:

pasta eller couscous

blandade salladsblad

groddar

Gör så här:

1. Dela blomkålen i buketter och sjud 4–5 minuter i lättsaltat vatten. Skölj och strimla purjolöken. Hacka timjan fint.

2. Fräs purjolöken med olivolja i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Tillsätt hackad timjan och en tärning grönsaksbuljong. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Se till att blomkålen får rinna av och fördela den sedan på tallrikar. Slå såsen över och garnera med timjan, groddar och blandade salladsblad. Pasta eller couscous passar bra till.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03