Blodiga dåd mot fiskare i Nigeria – över 30 dräptes

Minst 31 fiskare har dödats i två olika attacker utförda av den extrema islamistgruppen Boko Haram på öar i Tchadsjön i nordöstra Nigeria.

De beväpnade jihadisterna stormade öarna och sköt och hackade ihjäl fiskarna som arbetade i området, uppger vittnen och ett lokalt medborgargarde för AFP. Det finns ingen officiell kommentar från Nigerias militär.

Attackerna inträffade i lördags. Fiskarna hade rott ut till öarna i träkanoter för att leta efter fisk, sedan myndigheterna nyligen lyft ett fiskeförbud.

– Angriparna skonade en fiskare på en ö och lastade 12 mördade män i en kanot och beordrade honom att ta kropparna till fiskelägret i Baga som en varning att ingen ska fiska i sjön, säger en fiskare till AFP.

– De sade till mannen att informera armén i Baga att de (jihadisterna) väntade på öarna.

Sedan terrorrörelsen Boko Haram inledde sin väpnade kamp mot regeringen 2009 har över 20 000 människor dödats. Uppåt 2,7 miljoner människor har tvingats lämna sina hem och tusentals har kidnappats. Upproret har spridit sig till området runt Tchadsjön.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00