Blixtar och dunder! På fredag är åskan här

Bild: Mostphotos

På torsdagen är vädret ännu varmt och soligt, men redan på fredagseftermiddagen kan de som bor i södra Finland vänta sig svalkande åsk- och regnskurar. Värmeböljan ser däremot inte ut att avta, utan fortsätter enligt prognoser åtminstone ännu i en vecka.

Under fredagen rör sig ett lågtrycksområde över Finland. Meteorologiska institutet varnar för kraftiga regnskurar i södra och mellersta Finland redan under fredagen, och under helgen i stora delar av landet.

På lördagen varnar Meteorologiska institutet för regn i hela landet förutom Lappland. Det kan även förekomma hagelskurar.

På söndagen rör sig regn- och åskområdet i riktning mot öster och norr.

Varning för skogsbrand gäller i hela landet under torsdagen och fredagen, samt vid västkusten och i Lappland även under helgen. Om åskan kommer utan nederbörd, finns det en risk att blixten tänder eld på den torra vegetationen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning