Blixtar och dunder! På fredag är åskan här

Bild: Mostphotos

På torsdagen är vädret ännu varmt och soligt, men redan på fredagseftermiddagen kan de som bor i södra Finland vänta sig svalkande åsk- och regnskurar. Värmeböljan ser däremot inte ut att avta, utan fortsätter enligt prognoser åtminstone ännu i en vecka.

Under fredagen rör sig ett lågtrycksområde över Finland. Meteorologiska institutet varnar för kraftiga regnskurar i södra och mellersta Finland redan under fredagen, och under helgen i stora delar av landet.

På lördagen varnar Meteorologiska institutet för regn i hela landet förutom Lappland. Det kan även förekomma hagelskurar.

På söndagen rör sig regn- och åskområdet i riktning mot öster och norr.

Varning för skogsbrand gäller i hela landet under torsdagen och fredagen, samt vid västkusten och i Lappland även under helgen. Om åskan kommer utan nederbörd, finns det en risk att blixten tänder eld på den torra vegetationen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00