Blickarna vänds mot Holmenkollen – här är Finlands trupp

VM-bronsmedaljören Iivo Niskanen hungrar efter en seger i det legendariska 50-kilometersloppet i Holmenkollen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Efter VM-yran i Seefeld fortsätter världscupen i längdåkning, backhoppning och nordisk kombination i Norge.

Med VM i backspegeln är det dags att se framåt mot de sista världscuptävlingarna. Först i kalandern är världscupen i Holmenkollen.

I längdåkning står de prestigefyllda 30- och 50-kilometersloppen i klassisk stil på programmet. Bland annat Iivo Niskanen värdesätter en seger på "Kollen" högt på sin prioritetslista.

I världscupen i backhoppning inleds en minitour med deltävlingar i Oslo, Lillehammer och Trondheim för både damer och herrar. Herrarna avslutar touren med flygbacken i Vikersund.

Här är Finlands lag till tävlingarna

Längdåkning: Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Susanna Saapunki.

Iivo Niskanen, Anssi Pentsinen, Markus Vuorela.

Backhoppning: Susanna Forsström, Julia Kykkänen.

Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen.

Nordisk kombination: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54