Blickarna vänds mot Holmenkollen – här är Finlands trupp

VM-bronsmedaljören Iivo Niskanen hungrar efter en seger i det legendariska 50-kilometersloppet i Holmenkollen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Efter VM-yran i Seefeld fortsätter världscupen i längdåkning, backhoppning och nordisk kombination i Norge.

Med VM i backspegeln är det dags att se framåt mot de sista världscuptävlingarna. Först i kalandern är världscupen i Holmenkollen.

I längdåkning står de prestigefyllda 30- och 50-kilometersloppen i klassisk stil på programmet. Bland annat Iivo Niskanen värdesätter en seger på "Kollen" högt på sin prioritetslista.

I världscupen i backhoppning inleds en minitour med deltävlingar i Oslo, Lillehammer och Trondheim för både damer och herrar. Herrarna avslutar touren med flygbacken i Vikersund.

Här är Finlands lag till tävlingarna

Längdåkning: Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Susanna Saapunki.

Iivo Niskanen, Anssi Pentsinen, Markus Vuorela.

Backhoppning: Susanna Forsström, Julia Kykkänen.

Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen.

Nordisk kombination: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning