Blåvita guldfesten fortsätter i Berlin

Henry Manni ledde det blåvita guldkalaset i Berlin. Bild: Lehtikuva/Riku Valleala

Henry Manni och Ronja Oja kammade hem två nya guld i parafriidrotts-EM.

Finlands medaljkalas fortsätter i parafriidrotts-EM i Berlin. På torsdagen utökade Finland sitt medaljsaldo med tre då Henry Manni och Ronja OJa tog varsitt guld och Leo-Pekka Tähti tog sin tredje medalj i Berlin.

Henry Manni segrade på 400 meter rullstol i kategorin T34. Segertiden var 54,40.

– Jag fick till ett avslappnat och bra lopp. Det var en bra tid också, säger Manni, som på onsdagen tvingades nöja sig med silver på 100 m.

Ronja Oja löpte tillsammans med sin ledsagare Jesper Oja till seger på 100 meter i kategorin T11 för synskadade. Segertiden var 13,68.

– Jag bara sprang. Det kändes fint, säger Oja som på onsdagen vann brons i längd.

Tähti var fyra i mål på 800 meter rullstol i kategorin T54 men steg till andra plats efter att två deltagare blivit diskvalificerade. Tiden var 1.40,82, samma som trean Nathan Maguire.

Det var Tähtis tredje medalj i EM i Berlin, efter två guldmedaljer på 200 m och 400 m, men hans första någonsin på 800 m. Totalt har han 26 mästerskapsmedaljer.

– En fin upplevelse! Jag orkade bra trycka på i 650 meter men sen började det bli tungt. I slutet gick det bra igen, säger Tähti.

Finland har redan nio medaljer i parafriidrotts-EM i Berlin och ligger nia i medaljtabellen. Storbritannien toppar medaljtabellen med 31 medaljer.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning