Blå framtid planerar för framtiden

Nykomlingen på Finlands politiska karta, Blå framtid, arrangerar sin första partidag på lördag.

Den 15 november blev Blå framtid formellt ett registrerat parti i Finland. På lördag är det dags för partiets första egentliga partidag.

Under partidagen i Tammerfors väljer partiet ordförande, vice ordföranden samt en partisekreterare.

Den enda ordförandekandidaten är sittande ordförande, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho.

Till viceordförandeposten är det däremot trängsel. Inte mindre än sex personer har ställt sig till förfogande, bland dem arbetsminister Jari Lindström och social- och hälsovårdminister Pirkko Mattila.

Tre personer ställer upp som kandidater i valet av partisekreterare. En av dem är riksdagsledamot Matti Torvinen från Rovaniemi.

Partidagen inleds med ett evenemang på Tammelantori klockan 10. Själva partidagen börjar klockan 12.

Blå framtid tillkom efter att Sannfinländarna på sin partidag i juni valde Jussi Halla-aho till sin ordförande. Inte mindre än 19 riksdagsledamöter lämnade Sannfinländarna i protest och lade grunden för Blå framtid, som ersatte Sannfinländarna i regeringen.

I en väljarundersökning som Helsingin Sanomat publicerade i onsdags har Blå framtid i dag ett väljarunderstöd på 1,6 procent. Sannfinländarnas stöd ligger på 8 procent.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00