Blå banor

Bild: MATT CAMPBELL

När jag knäppte på tv:n härom dagen blev jag kränkt, så IN-I-HELVETE kränkt.

Jag talar förstås om friidrottsarenan i Rio de Janeiro, där löpbanorna är BLÅA.

Vad fan liksom. Alla vet ju att den olympiska friidrotten ska avgöras på RÖDA banor!!! Så har det alltid varit. Och det kan man inte bara gå och ändra på!!!

Jag vet att ni är många som liksom jag knutit näven i fickan och svurit tyst för er själva. Men vet ni, det är dags att protestera mot utvecklingen. NU!!! För det är inte alls sagt att ordningen kommer att vara återställd i Tokyo om fyra år. Tvärtom. De blåa banorna kommer som en flodvåg. De har blivit fler och fler och snart finns de överallt. Om vi inte sätter stopp för dem så kommer röda banor snart att vara EN MINORITET också i Finland!!!

Det vet jag för jag har grävt fram lite FAKTA om blåa banor. Det är ganska hemska saker, men jag har hittat det mesta på nätet så det måste vara sant. Andra saker har jag liksom mera känt på mig, men känner man nånting riktigt starkt så är det också sant.

Jag vill ändå passa på att säga att det inte är så att jag hatar blåa banor. Jag tycker bara att de inte hör hemma i vår idrottskultur. De kommer aldrig att kunna anpassa sig. Visste ni till exempel att de blåa banorna i Rio är byggda med BIDRAG!!!??? Och att det är ett faktum att europeiska idrottare skadar sig eller underpresterar mycket oftare på blåa banor??!!

Speciellt dåligt med de blåa banorna är att de har en så RUTTEN KVINNOSYN. Jag säger inte att det är för att de är blåa, per se. Antagligen är de gjutna på ett sätt som inte går att ändra på. Kvinnor som idrottar på blå banor skadar sig faktiskt hela tiden.

Visste ni inte om det?! Det är i så fall inte så underligt, för det får vi aldrig läsa om i våra politiskt korrekta medier. De skriver aldrig ut färgen på banorna om nån skadar sig eller underpresterar!!!

Va? Vad det nån som sade att kvinnor också skadar sig på röda banor? Ja, det händer, det finns rötägg i alla läger. Men det är viktigt att inte dra alla röda banor över samma kam. Det är liksom alltid EN INDIVIDUELL RÖD BANA som ställer till det. Om en kvinnlig idrottare till exempel skadar sig på Nya Ullevi i Göteborg så kan man ju inte belasta Olympiastadion för den saken.

Dessutom vet man aldrig om de kvinnliga idrottarna kanske PROVOCERAT den röda banan som de skadat sig på. Många av dem klär sig ganska utmanande. Jag vet inte jag, men lite får man skylla sig själv om man inte alls tänker på vilka signaler man sänder ut. Då är det kanske inte bara den röda banans fel att det går som det går?

Men grundproblemet är förstås att det DALTAS FÖR MYCKET med de blå banorna. Vad de än gör så belönas de med stora mästerskap medan de röda kvoteras bort.

Att jag säger så här får förstås pk-maffian och alla ban-relativister och blomsterhattar att gå i taket. Men jag tycker bara att det är helt naturligt att vi i Finland i första hand ser om våra egna inhemska röda banor. Det var trots allt dem som våra veteraner SLOGS FÖR I VINTERKRIGET!!! Och i dagens Finland finns det massor av röda banor som lider av bristande underhåll.

För att det nu inte ska blir några missförstånd vill jag ändå säga att alla banor är lika mycket värda. Eller, ja, kanske att röda banor är liiite mer värdefulla. Men så får man väl inte tycka i det här jävla skitlandet.

Fredrik Sonck Kulturchef

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning