Björn Ulvaeus: Vi trodde Abba skulle vara bortglömda

Abbas återförening i studion var fantastisk, säger Björn Ulvaeus.Bild: Tor Wennström

Nyheten om att Abba ger ut ny musik slog ned som en bomb. Men att det skulle tas väl emot var alls ingen självklarhet, säger Björn Ulvaeus i en intervju i CNN.

– Vi trodde vi skulle vara bortglömda, men så verkar det inte vara alls, säger han.

Ulvaeus berättar också att han och Benny Andersson kontaktades av musikmogulen Simon Fuller, och att de när de började jobba med gamla Abba-låtar kände att det kunde behövas ett par nya. När de väl var i studion var det som om tiden stått stilla.

– Det var fantastiskt. Vi hade inte varit i studion ihop sedan 1982 men det tog bara ett ögonblick, sedan tittade vi bara på varandra – det var som om ingen tid förflutit. Jag antar att det beror på att vi är så goda vänner och att banden mellan oss är så starka, säger han.

Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad tänker dock inte ställa sig på scenen igen. Den första av de två nya låtarna, I still have faith in you, ska framföras av Abba-avatarer – medlemmarna i digital form – i en global tv-sändning i december. Sedan ska "abbatarerna" åka på världsturné.

Det är brittiska BBC och amerikanska NBC som planerar den tv-sända hyllningsshowen till Abbas ära i höst.

– Våra huvuden har mätts på alla håll och kanter och av det skapar man ett bibliotek av ansiktsmuskler, sade Björn Ulvaeus

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00