Björn med mårdfälla runt tassen avlivades

Enligt medieuppgifter hade björnen levt med mårdfällan en längre tid. Bild: Mostphotos

Två djurläkare beslöt att låta avliva björnen i Kuusamo.

Sakkunniga vid Naturresursinstitutet Luke lyckades söva ner björnen på torsdagskvällen och två djurläkare undersökte djuret. Djurläkarna beslöt att låta avliva björnen eftersom mårdfällan orsakat så omfattande skador på djuret.

Björnen med mårdfällan runt tassen observerades i Kuusamo redan förra sommaren, rapporterar tidningen Kaleva. Den skulle ursprungligen avlivas redan då men sedan beslöt polisen att först låta Luke undersöka i vilket skick djuret är. Björnen höll sig undan i över ett år tills Lukes sakkunniga lyckades söva ner den i torsdags.

Enligt polisen hade mårdfällan orsakat så allvarliga skador på björnen att den inte hade förutsättningar att överleva i naturen. På ena sidan av björnens tass hade huden växt över järnet i mårdfällan och på andra sidan av tassen syntes benen. Dessutom hade björnen en fraktur i tassen och muskulaturen i hela benet hade förtvinat.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46