Björn Månsson ny styrelsemedlem i HNS

Björn Månsson sitter nu i styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Bild: Jenny Bäck

Björn Månsson, gruppordförande för Svenska folkpartiet i Helsingfors stadsfullmäktige, valdes på onsdagen in i styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS).

Ersättare för Månsson är riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi från Grankulla.

– Inför vård- och landskapsreformen är det viktigt att se till att alla vårdnivåer är i toppskick i Helsingfors och Nyland. Det gäller särskilt att slå vakt om service på patienternas modersmål, och då spelar sjukhusen i Borgå och Raseborg en nyckelroll, säger Månsson i ett pressmeddelande.

HNS svarar för specialistsjukvården i hela Nyland, och har sjukhus i Helsingfors, Esbo, Vanda, Raseborg, Lojo, Hyvinge och Borgå. HNS har kring 23 000 anställda och omsätter över två miljarder euro årligen.

Månsson sitter också i styrelsen för Helsingfors regiontrafik.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning