Bjørgen: övervägt att lägga av

Marit Bjørgen. Bild: Martti Kainulainen

Skiddrottningen Marit Bjørgen berättar att hon övervägt att lägga av på grund av Therese Johaugs dopningsfall.– Det är helt overkligt.

De norska landslagsstjärnorna Marit Bjørgen och Ingvild Flugstad Østberg kommenterar för första gången Therese Johaugs positiva dopningsfall. De ger henne sitt fulla stöd.

- Det kom som en chock för oss alla. Det är helt overkligt. Det har varit tufft och det har varit tungt att se hur Therese har haft det, säger Bjørgen då hon möter svensk och norsk press på fredagen.

Hon kämpar för att hålla tillbaka tårarna. Bjørgen är synbart upprörd.

– Det har varit vansinnigt svårt att se Therese i den här situationen.

Det är ingen i Norge som betvivlar Johaugs berättelse: att hon använt en sårsalva som innehöll anabola steroider. Hon hade frågat landslagsläkaren, som gett henne grönt ljus.

– Vi måste vara mera uppmärksamma och själva ta mera ansvar för att dubbelchecka saker och ting. Den här händelsen blir en väckarklocka för att ta eget ansvar. Men jag har fullt förtroende för våra läkare. Det är mänskligt att begå misstag.

Marit Bjørgen berättar att hon tagit händelserna väldigt hårt och till och med övervägt att sluta. Hon befarar att det kan hända vem som helst.

– Är det värt det, är det värt att hålla på? Jag har tänkt på det. Jag hade aldrig drömt om att Therese skulle hamna i en sådan här situation. Man skulle kunna hamna i en sådan här situation själv, man har ju inga garantier, det är därför jag undrar om det är värt det, säger hon.

– Jag vet vad Therese står för och att hamna i en sådan situation har jag ingen garanti heller. Jag ser hur tufft det är för Therese.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03