Bjørgen fick en son till

Marit Bjørgen är tidernas mest framgångsrika vinterolympier. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Världens mest framgångsrika vinterolympier Marit Bjørgen har blivit mamma för andra gången.

Den norska skidstjärnan Marit Bjørgen avslutade sin karriär efter OS i Pyeongchang som den mest framgångsrika vinterolympiern genom tiderna. Året innan gjorde hon comeback i VM i Lahtis efter att ha missat en hel säsong då hon fick barn.

Sonen Marius är nu tre år. I helgen fick Bjørgen, 39, och hennes sambo Fred Børre Lundberg, 49, en pojke till.

– Tack! Kan bekräfta att pojken kom på världscupsäsongens näst sista dag, alltså lördag, skriver Børre Lundberg i ett SMS till VG.

Bjørgen vann 5 OS-guld, 18 VM-guld, och totalt 41 medaljer i stora mästerskap under sin karriär. Fred Børre Lundberg har vunnit 2 OS-guld, 3 VM-guld och totalt 10 medaljer i nordisk kombination.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning