Bjöd 1 miljard för Muminmugg - ett skämt

Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

På auktionssajten huuto.net bjöd en spekulant 1 miljard euro för den nya muminmuggen. Enligt produktutvecklare Juho Laatikainen på Sanoma Digital Finland som driver huuto.net var köparen inte seriös.

Juho Laatikainen berättar det är inte första eller sista gången som fuskbud ges på huuto.net. Mumins dag-muggen var enbart till salu på Tove Janssons födelsedag och muggen såldes slut direkt på officiella försäljningsställen. På sajter har man efter det begärt skyhöga priser för muggen. Laatikainen påpekar att både säljare och köpare har regler.

– Alla bud som ges är juridiskt bindande, säger Laatikainen.

Enligt Laatikainen börjar man undersöka direkt om budet är seriöst. Det här betyder att kundtjänsten kontaktar budgivaren för att fråga om han är säker på sitt bud. Ibland kan det röra sig om fel summa av misstag.

– Men i en miljard rör det sig om så många nollor och en miljard är så mycket att det måste vara ett skämt, säger Laatikainen.

– Bjuder man 1 miljard euro för en mugg är det oseriöst och det kan leda till åtgärder, säger Laatikainen till Ilta-Sanomat.

https://www.is.fi/asuminen/art-2000005789006.html

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning