Bitsk kritik och satir i brett format

Bild: Skivkonvolut

Kitkerät Neitsyet blandar fördomsfritt stilar. På Tulee akanasta jyvä kryddas musiken med bisarra och ironiska texter.

Pop

Kitkerät Neitsyet

Tulee akanasta jyvä (Z-trading)

Inhemska Kitkerät Neitsyet har i 20 år rört sig på musikaliskt breda marker med en repertoar bestående av pop, rock, kabaré, jazz... ja, egentligen vad som helst.

Albumet Tulee akanasta jyvä är ett gott exempel på hur man fördomsfritt blandar olika stilar och kryddar musiken med bisarra, roliga och ironiska texter från ordmakaren Vappu Rossis vassa penna. För den som är vän av frisk samhällskritik mot det politiska etablissemanget är låtar som Setä on nyt vihainen och Poliittinen broileri godis för öronen.

Kitkerät Neitsyet lyckas ändå i sin bitska kritik hålla sig från att bekänna politisk färg, vilket bara bidrar till charmen. Musikaliskt har vi fyra skönsjungande kvinnor i sällskap av en samling skickliga musiker som i den musikaliska cocktailen inte spiller över med för mycket finlir. Kitkerät neitsyet är roliga och underhållande, men allvarliga och trovärdigt proffsiga som sig bör med två decennier på meritförteckningen.

Niclas Lönnqvist Reporter

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46